Human Design en Notenleer


Deze morgen zag ik op Facebook een YouTube filmpje dat op een fantastische manier in beeld brengt hoe ons zonnestelsel als een vortex door de ruimte beweegt. Het is alvast echt een aanrader om eens naar te kijken: http://www.youtube.com/watch?v=0jHsq36_NTU

Als je ernaar kijkt zie je hoe onze zon als een komeet door de ruimte reist en hoe al de planeten van ons zonnestelsel eromheen cirkelen. Dit is een beeld van evolutie! Human Design gaat volledig om de beschrijving van die evolutie en hoe je er je plek in kunt vinden.

Het filmpje begint met te duiden op het feit dat ons zonnestelsel tegen 70000km/uur door de ruimte vliegt. Wij zitten in en op een vliegend object dat tegen die snelheid beweegt en toch geloven we bijna op ieder moment in onze gedachten die ons zeggen dat wij het hier voor het zeggen hebben, dat we ons leven moeten controleren en er alles aan moeten doen wat we kunnen om zo goed mogelijk te overleven.

Ra Uru Hu, de man die de boodschap van Human Design op een ongelooflijk verfijnde manier in de wereld zette, zei soms eens dat het op hetzelfde neerkomt als in een hogesnelheidstrein zitten en denken dat je er zomaar af kunt springen-)

Ik vind het leuk om simpele manieren te vinden om Human Design uit te leggen. Tijdens een heel leuk bezoek van enkele vriendinnen aan onze Bed & Breakfast “Les Fous du Village” in het Franse Baskenland kwam het volgende voor mij naar boven: Human Design is als notenleer!

In essentie beschrijft Human Design het evolutionaire traject van het leven en voor ons in het bijzonder het evolutionaire traject van ons leven op aarde in dit zonnestelsel zoals we het als een vortex door de ruimte zien reizen.

Die evolutionaire reis is een ontplooiing van energie en energie is frequentie, zoals muziek frequentie is. Human Design is de notenleer van die levensfrequentie. Het zet op een notenbalk – de BodyGraph – de noten van jouw unieke muziek neer – je activeringen in bepaalde poorten -, het toont in welke toonladder de muziek staat geschreven – je profiel –, het laat je weten met welke techniek je muziek te spelen – de strategie van je type en je innerlijke autoriteit – en vertelt je iets over de kwaliteit van je individueel muziekje – je incarnatiekruis.

Deze kennis kan soms zo ingewikkeld lijken maar in essentie is het simpel, alles hangt af van hoe je ernaar kijkt! We zijn allemaal levensfrequenties en we spelen allemaal een uniek toontje. In plaats van dat toontje te proberen spelen met een ´mind´die vol zit met gedeelde gedachten, opvattingen en overtuigingen wordt er in Human Design op ons lichaam geduid als het instrument om de muziek mee te laten afspelen, om de levensbeslissingen mee te nemen.

Heel logisch in principe, het is waar de frequentie uitkomt, waar ze mee afgespeeld wordt dus laat het instrument doen wat het best doet en gebruik de ´mind´ voor wat die het beste doet: observeren en commentaar geven!

Vinden jullie het niet ongelooflijk dat er zoiets bestaat als notenleer van het mens zijn? Iets dat kan duiden en jouw muziek en hoe ze te laten klinken? Wel, dat is wat Human Design biedt!

Comments & Responses

Comments are closed.