Door de lens van een projector…


Het is vijf uur in de namiddag. We staan vertrekkensklaar om naar la douce France te rijden. Het is de eerste maal dat we in de namiddag vertrekken: er wordt een zwart weekend op de weg voorspeld, en daar heeft mijn zus geen goede herinneringen aan. De rit blijkt – tegen alle verwachtingen in – zeer aangenaam. Er is weinig verkeer, dus we hebben heel wat tijd om onze planning te overlopen en ontspannen aan te komen in de Ardèche.

Foto: Jan Vandervorst

We zijn er helemaal klaar voor, een weekje Fialouze, boven op de berg in Darbres met de familie. De eerste drie dagen zijn we met zestien om dan verder te doen met veertien, toch wel spannend. Met de ‘kozens’, onze groep van acht, zijn we al vaker op stap geweest. Dat voelt vertrouwd en het is een leuke bende. Enkele van de kinderen met hun liefjes zijn een nog ongekende aanvulling.

Mijn zus en ik hebben ons zoals gewoonlijk opgegeven als “cookies”: zij had me uitgenodigd om samen met haar “de catering” te verzorgen, en haar generator energie staat te popelen: we hebben er zin in. Thuis hadden we al een schema opgesteld van wat ieders taak is: elk koppel heeft éénmaal ontbijt, éénmaal middag en éénmaal avond shift. Ik stel vast dat het goed voelt wanneer ik wat structuur kan aanbrengen. Tja, wat wil je met een definitie als de mijne: het kanaal van structureren, de design van individualiteit, van genie tot gek! Gelukkig vindt de groep dit geen gekke, maar net een heel fijne en leuke oplossing, en dit blijkt ook zo te zijn naar mate de week vordert. Met de structuur wordt gaandeweg steeds losser omgegaan, maar ze heeft wel een goed principe doen ontstaan: vele handen maken licht werk en brengen veel ambiance in de keuken…

Het koken zonder alle benodigde ingrediënten in huis vraagt om veel creatieve oplossingen, en dat blijkt bij ieder in de smaak te vallen. De leuke babbels met de afwisselende helpers en kijkers, laten me toe om ook de nog onbekenden beter leren te kennen. Zalig toch, die een-op-een gesprekjes.

De zon is van de partij en lokt ons allemaal naar buiten. Even bij het zwembad liggen, weg uit de drukte… leuk om te ontdekken dat de enige andere projector zich daar al neergevlijd heeft. En het verbaast me niets als ik merk dat ze zich aan het verdiepen is in het boek “je plaats in het gezin”. Projectors gaan steeds op zoek naar manieren om de andere te begrijpen, zo herkenbaar! En zelfs al ben je er niet zelf naar op zoek, dan brengen ze het wel naar je toe.

Ondertussen zijn alle generators en manifesting generators begonnen aan een gigantische opruim klus van “le potager”. Groot is dan ook de voldoening en het plezier als ze op het eind van de week het kampeergedeelte met gras kunnen inzaaien en de rest plantklaar is. Het met champagne gezegend zaairitueel is dan ook dik in orde.

Het is heel leuk om vast te stellen dat de voornamelijk individueel gedefinieerden onder ons zich regelmatig eens afzonderen om creatief bezig te zijn, is het niet om te musiceren dan om te fotograferen. En helemaal fijn is het wanneer ik uitgenodigd word om dingen te delen, ook over mijn kennis van Human design. Dan te zien dat zelfs de grootste scepticus mij komt vragen om iets over hem te vertellen, maakt mij alleen maar ongelofelijk gelukkig.

Dat aan alle leuke liedjes te snel een eind komt, weten we allemaal. Toch verbaast het mij telkens weer dat wat met een oneindig gevoel begon dan toch weer voorbij is. Met dank aan allen die erbij waren: wees er maar zeker van dat we het nog eens overdoen en dan ook met zij die er nu door omstandigheden niet konden bij zijn. We rijden met een succesgevoel terug naar huis!

 

23-43
HET KANAAL van Structureren
EEN DESIGN VAN INDIVIDUALITEIT (GENIUS TOT GEK)

ENKELE SLEUTELWOORDEN:

Als je je inzichten onder woorden kunt brengen, ben je geniaal, anders ben je een freak. Akoestische ingevingen van het ‘derde oor’ kunnen omzetten in begrijpelijke taal, iets kunnen uitleggen, mentale efficiëntie brengen, een ander kunnen helpen om efficiënter te zijn, potentieel tot diepe afwijzing of grote erkenning, ‘ik weet…’  In organisaties brengt deze energie altijd het vermogen om tot hogere niveaus van efficiënte te komen.

Comments & Responses

Comments are closed.