Wat is Human Design nu eigenlijk? Over de praktische toepassing ervan in jouw leven…


Meer en meer mensen komen in contact met het Human Design Systeem, er verschijnen artikels in allerlei magazines, op Facebook is er meer en meer aan de gang rond Human Design en hoe langer hoe meer wordt het iets dat “bestaat.” Wat duidelijk is voor ons na vele jaren met dit systeem te experimenteren is dat het steeds interessant blijft om even stil te staan bij “maar wat is Human Design eigenlijk?”

Elke keer opnieuw wanneer we aan iemand proberen uitleggen wat het is wordt  iets anders gezegd, misschien wel ergens hetzelfde maar zeker vanuit een ander perspectief en dat maakt het zo boeiend. Ik heb vele jaren in internationale samenwerking gewerkt en een van de belangrijkste dingen die ik daar heb geleerd en dat zowel van toepassing is op mijn innerlijk leven als op mijn dagdagelijks materieel leven is dat het belangrijk is te beseffen dat de dingen nooit van buitenaf komen en ons leven oplossen. En al moge dit soms het geval zijn dan nog staan we er niet voor open tenzij we onszelf eerst in die positie van aanvaarden hebben gezet! We moeten het zelf doen, we zijn er om onze eigen ervaring te hebben, het moet ergens eerst uit onszelf komen, we komen er voor open te staan, we zijn er bereid voor, we voelen het. Het doet er niet toe hoe je het omschrijft maar wat ik wil zeggen is dat er niets “daar, ergens buiten onszelf” het voor ons gaat doen. En wat Human Design betreft en wanneer je er in aanraking mee komt is het van enorm belang om daar bewust van te zijn en dat bewustzijn blijft aanwakkeren.

Het is van belang om te beseffen dat Human Design een experiment aanreikt. Het is iets dat je zegt “dit kan je eens proberen” of “als je daar bewust van wordt dan zie en beleef je relaties op een andere manier” of “als je daar op let opent het deuren naar het meer ervaren van je leven als jezelf en minder opgeslorpt geraken door de ervaringen waar je inzit.” Hoe je het ook draait of keert, het kan veel bieden maar als je denkt dat het iets kan bieden of betekenen zonder je eigen experimenteren ermee dan biedt het in principe niets tenzij meer informatie. En vandaag de dag ontbreekt het ons zeker niet aan informatie, we verdrinken er bijna in. Maar nuttige en praktische informatie waar je iets mee kunt doen en die iets kan betekenen als je erop ingaat die is veel uitzonderlijker geworden. Het Human Design Systeem is zulk soort informatie en hoe langer ik met de informatie experimenteer hoe praktischer en nuttiger ze wordt in het faciliteren van mijn ervaring in dit leven. En tenslotte is er voor mij niets verrijkender en verwonderlijker dan dat!

In eerste instantie lijkt Human Design op astrologie of numerologie bijvoorbeeld. Je geeft je geboortedata in en uit een computer programma komt er een tekening met symbolen van planeten en nummers die in principe iets zeggen over jezelf. Maar informatie over jezelf is nutteloos. De ervaring van jezelf is de moeite! En hoe lang je ook met Human Design bezig bent of hoeveel je er ook van of door te weten komt, jezelf ervaren als jezelf overstijgt dat onmiddellijk. Het fantastische van Human Design is dat het zeer praktische inzichten meegeeft die dat mogelijk maken. Het geeft je inzichten over hoe menselijke energie ineen zit. Bijvoorbeeld: “Hoe functioneert jouw emotionele energie, hoe ga jij om met stress, wat is wilskracht eigenlijk en heb je er toegang toe wanneer je wilt?” En het legt je die energetische mechanismes op zulke manier uit dat je ze kunt beginnen toetsen in je dagdagelijks leven, het is praktisch, je kunt er iets mee als je bereid bent ermee te experimenteren.

In Human Design Experiment brengen we het systeem op een manier die deze visie ondersteunt en ondersteunen we elkaar in ons persoonlijk experiment met Human Design zodat we onze ervaring van het leven steeds kunnen herontdekken en ervan genieten. Als je daar iets voor voelt kom dan gerust eens kijken wat we te bieden hebben!

Comments & Responses

Comments are closed.