Human Design ontdekken…


Sinds 2009 doe ik regelmatig Human Design analyses voor mensen die het me vragen. Maar vooraleer ik zover was zijn er zeven jaar over gegaan tot ik me bereid voelde Human Design voor te stellen en het praktische nut ervan weer te geven.
Wat me het meest intrigeert in al deze jaren is wat dit systeem eigenlijk voorstelt en wie er uiteindelijk open voor staat. In principe is het vrij simpel. Human Design staat je toe te experimenteren met hoe jij in het bijzonder uitgerust bent om jouw leven tegemoet te gaan door je inzichten te geven in de energetische mechanismes die bij jou behoren. Door je inzichten te geven in hoe je “gedesigned” bent!
Ik heb er persoonlijk lang over gedaan om dat te begrijpen door ervaring maar in principe is het niet zo moeilijk. Ik probeer het even duidelijker te maken, ok? We denken dat we ons uniek leven tegemoet kunnen komen door te luisteren naar wat ons hoofd ons zegt. Maar is ons hoofd eigenlijk wel te vertrouwen? Is dat de plek waar het leven voor ons plaatsgrijpt, is dat de plek waar we echt beslissingen kunnen nemen en is al wat erin zit eigenlijk echt van ons?
Misschien kunnen de meeste onder ons zich nog wel eens de minder aangename gevolgen van een heftig nachtje in de kroeg herinneren? Wanneer alles draait, onze kop op springen staat, ons maag overhoop ligt en we tegen onze geliefde vijf keer achtereen zeggen. “schat, ik ga nooit niet meer drinken, dit is echt de laatste keer geweest!” We weten allemaal hoe dit verhaal verder gaat en het gaat helemaal niet om de alcohol maar om het feit dat we geloven dat ons hoofd echt iets voor ons kan betekenen wat beslissingen betreft. We kennen allemaal voorbeelden die van ons dagelijks leven deel uitmaken: “deze keer ga ik het zeggen”, “ik beloof dat ik er zeker zal zijn”, “misschien dat ik dat beter niet zeg”, “ik ben er absoluut zeker van”, “als ik dat doe gaat ze me tof vinden”, etc. Ons hoofd zit er vol van dus ik zou hier voor altijd kunnen verder gaan maar ik wil alleen maar duidelijk maken dat we allemaal wel voorbeelden hebben die ons kunnen tonen dat ons hoofd niet de geschikte plaats is om beslissingen te maken voor ons leven. Het heeft in principe geen idee van wat echt voor ons is en het meeste dat erin zit behoort meer tot onze maatschappij, onze opvoeding, onze cultuur dan echt tot ons persoonlijk.
Als je kijkt welke plek het hoofd in ons menselijk design heeft dan zie je duidelijk dat het hoofd eigenlijk de plek is van zelfbewustzijn. Het bewustzijn van ons “zelf”. Het “zelf” is uniek, we zijn genetisch uniek. Mentaal bewustzijn is niets anders dan de intelligentie die komt door het “kijken” vanuit en naar deze uniciteit. Maar om te kunnen zien moet je neutraal zijn en geen positie te verdedigen hebben. Het is dan ook duidelijk dat als je echt zelfbewustzijn wil ontwikkelen je best je hoofd ontlaadt van het beslissingswerk omdat het zo nooit neutraal kan zijn en eigenlijk nooit kan doen waarvoor het “gedesignd” is, namelijk het erkennen van onze unieke levenservaring, van ons unieke zijn.
Human Design kan je hierin heel praktisch tegemoet komen omdat het je simpelweg kan tonen en uitleggen waar je wel kan op vertrouwen in jezelf om beslissingen te nemen zonder dat je de dingen mentaal moet afwegen. Dat is in principe wat het voorstelt, meer niet, enkel informatie. Jij bent degene die met die informatie iets geweldig kunt doen: je eigen leven leiden en het zien! Als je dat graag ontdekt of je in het menselijke design en dat van jou in het bijzonder wil verdiepen dan zijn we daar voor jou!

Comments & Responses

Comments are closed.