HUMAN DESIGN, EEN SYSTEEM DAT MIJN LEVEN VERANDERDE – Een persoonlijke getuigenis van Cat 


Als fervente lezer krijg je soms de vraag: ‘Wat is het boek dat je leven veranderde?’ Daar moet ik geen sec over nadenken, de titel luidt: ‘Human Design’ door Linda Bunnell. Het begon in het najaar van 2013. Een goede vriend stuurt mij via messenger een tekening door met hokjes die verbonden zijn door lijntjes.

Foto1Cat

Mijn interesse was onmiddellijk opgewekt. Wat is dat? Zijn antwoord: ‘Als je langs komt, leg ik het je uit!’. ‘Het is je bodychart die je hebt gekregen bij je geboorte’. Diezelfde week zat ik aan zijn tafel, terwijl het voordien een heksenwerk was om een gezamenlijke datum te bekomen om af te spreken. (Dat zal vooral aan mijn drukke agenda liggen 😼). Bij een tas koffie en een altijd bijhorend mignonette, kreeg ik een uiteenzetting. Mijn hoofd bleef steeds knikken maar ik begreep er geen snars van… ‘Misschien kan je eens een reading laten doen. Dirk woont momenteel in Frankrijk, waar hij nu een B&B heeft samen met zijn vriendin. Hij komt echter geregeld naar België, om zijn ouders te bezoeken en aan human design te doen samen met Gerda’.

‘Aan wat te doen?’ Human design, zo noemt het systeem. Ach, nu is alles duidelijk 😼 Ik zoek een paar boeken op en ook op internet lees ik gulzig. In België zijn er dus maar een paar mensen die zich bezig houden met human design (HD), in Nederland een handje meer, het interessantste vond ik in Engels, het begin van werken aan mijn taalhandicap.

18 april 2014, een cadeau aan mezelf voor mijn 44ste verjaardag, DE reading. Ik word heel warm onthaalt bij Gerda thuis. Als Catje voel ik mij onmiddellijk thuis tussen de twee echte katten en de ontelbare kattensnuisterijtjes. Dirk wacht mij al op en heeft een recordertje bij om ons gesprek op te nemen. Heel praktisch om later de reading nog eens te herbeluisteren. Anderhalf uur over mij praten komt niet altijd allemaal binnen, beetje veel informatie tegelijkertijd 😼

         To remember who you are, you need to forget who they told you to be…

Gelukkig ben ik wel een beetje voorbereid. Ik weet dat er vier types mensen zijn. 1% zijn reflectors, zij bekijken de wereld globaal. 8% zijn manifestors, de enige personen die mogen manifesteren of zeggen wat te doen. Duizenden jaren geleden waren dit de mensen die aan de anderen vertelden hoe ze moesten overleven, wat ze daar voor moesten doen. 21% van de mensen zijn projectors. Zij zijn heel bekwaam om te zien wat andere doen. En die doeners zijn de overige 70%, de generators, waartoe ik behoor. Ik ben niet zo verbaasd. Doen is my second name. Wij zijn ook de mensen met figuurlijk een motortje in ons lichaam. Onze energie laadt op zoals de vroegere gsm’s. Alle andere mensen hebben geen energie, vroeger zou ik ze lui genoemd hebben…

Dirk begint mijn reading met de vraag of ik vooral uit mijn hoofd handel of met gevoel? Uit mijn hoofd (?), aiaiai ik ben niet de eerste die niet leeft volgens zijn design. De uiteenzetting is enorm interessant, ik val van de ene verbazing in de andere! Ik was vroeger al geboeid door astrologie maar dit gaat veel en veel verder, veel en veel dieper. Er is n soort zaadje gepland, hier wil ik meer en meer over weten. Als laatste geef ik de geboortegegevens van mijn bloedjes en dichte mensen rondom mij. Want idd zo wordt de chart berekend. Heel belangrijk is ook het uur van geboorte. De voorstelling klopt en ik ga helemaal emotioneel naar huis.

Foto2Cat

Mijn zoektocht naar mijn connectie met anderen kan beginnen …

Ik verdiep mij in mijn bewuste en onbewuste zijn. Mijn relatie met anderen wordt zo puur omdat ik rekening kan houden met hoe zij zijn in combinatie met mijn eigen zijn. Ik leer dat de hokjes centra zijn en dat ze gedefinieerd of ongedefinieerd kunnen zijn en wat dat betekent. De lijntjes daartussen zijn channels en hebben poorten. HD is een mechaniek die bijna alles wat ik ken, samensmelt. En alles begint bij jezelf. Wat een experiment. Hoe meer ik over mezelf leer, hoe liever ik me zie!

We zijn nu twee jaar verder en ondertussen staat heel mijn leven op zijn kop. Voor het eerst in mijn leven ben ik alleen. Onlangs ben ik intens gelukkig geworden met mezelf. Ik wil niet meer zoals iemand anders of liever iemand anders zijn. Waaauw ik ben uniek, ik ben mooi, ik ben anders Het leven komt naar mij toe, ik heb enorm lieve mensen in mijn leven gekregen. Vrienden voor het leven. Ik heb zo een fantastisch leven, ik ben gelukkig!! Wie meer wil weten komt wel op mijn weg. Ik kijk alvast uit naar mijn verdere levenspad met nieuwsgierigheid en passie…

Foto3EindCat

 

 

Comments & Responses

Comments are closed.