DOOR DE LENS VAN EEN PROJECTOR – Het HD Festival


Eind mei 2016 was het zover. Een gedeelde droom werd waargemaakt : de Human Design Interactive Week alias het HD Festival. Vijf dagen lang ervaringen, verhalen en inzichten delen met mensen die allemaal aan het experimenteren zijn met human design. Een gelegenheid om van elkaar te leren via creativiteit, dans, theater, verrassende methodieken en invalshoeken, interessante gesprekken en vooral heel wat plezier!

Met zijn allen doken we in een programma dat zorgvuldig werd samengesteld door Nina en Dirk, en dat door elk van de deelnemers op zijn of haar eigen manier kon worden ingevuld. Het schema van de week leek op het eerste zicht super druk, maar zo voelde het in realiteit niet, je werd als het ware gedragen door de aanwezige positieve energie.

Na iedere activiteit waren er bovendien pauzes die iedere dag opnieuw gevuld werden met interessante babbels, creatieve samenwerking, schilderen met Aurelie en Andrea, maskers maken en kleding bij elkaar zoeken voor ons theaterstuk, een glaasje drinken of gewoon even rusten…

En natuurlijk was er ook bijzonder lekkere en voedzame eten met dank aan onze top chefs Linda, Nadège en Tami die ons steeds wisten te verrassen met overheerlijke én gezonde gerechten. Naarmate de week vorderde werd voor mij wel duidelijk dat hoe meer mijn spirit gevuld werd door de Inter-action met al deze mooie mensen, hoe minder voedsel mijn lichaam bleek nodig te hebben. Dit zou voor mij wel eens het natuurlijke dieet kunnen zijn!

De aftrap van de sessies werd gegeven door Nina. Ze gaf een lezing over Science of emotions, die ze uitvoerig kleurde met voorbeelden uit het dagelijks leven. Daarna nam Richard ons mee naar buiten voor een experiment: hij liet ons aan de lijve ondervinden hoe verschillend de 4 variables zijn : voor het eerst kon ik deze zien, horen en voelen. De volgende dag was ik zelf aan de beurt. Een ‘fish bowl’ ronde tafelgesprek – zonder tafel – over relaties. Heel leuk om te doen en het gaf met ook ideeën voor een volgend event.

Later die dag bracht Elza een heel praktische oefening over levende communicatie. Dat we de oefening rond complimenten geven de volgende dag al in de praktijk zouden toepassen hadden Stien, Cat en ikzelf nooit gedacht, het bleek een hele mooie steun in ons gesprek. Het was zonneklaar voor ons dat levende communicatie en leven als jezelf elkaar ondersteunen.

Gedurende de hele week zou Richard ons telkens weer meenemen in tal van experimenten. Hij toonde wat het is emotioneel open of gedefinieerd te zijn, waar de echte kracht van de bokser zit, hoe sterk de format energie is, en nog veel meer.

Ook nam hij me mee om het dansen te gaan observeren. Ik voelde me eerlijk gezegd zoals de twee oudjes uit de Muppet show, gezeten in onze directeurs zetels. Nooit gedacht dat ik in staat ben om mensen hun design te zien dansen. De types, ja, tot daar aan toe, maar de generators met meerdere motoren, de logisch gedefinieerde op zoek naar patronen, een wijde split, open G, de individuelen… En dit bovendien naar hen mogen communiceren en feedback krijgen! Het was enorm leerrijk om te doen en smaakt zeker naar meer.

Verder was er ook een Human Design opstelling begeleid door Stien en mezelf, over een door Cat aangebrachte vraag, een ontroerende en diepgaande ervaring. We deden ook een collectieve reading van Sjoerds bodygraph, lieten Cyril ons in contact brengen met touch, en luisterden we met veel aandacht en herkenning naar Richards nieuwe teksten over enkele poorten van de I Tsjing. Hij beschreef de poorten zowel bewust als onbewust, aan een gedefinieerd of een open centrum en dit in mensen taal. Hij toonde ons ook een boeiende verfilming van een van de profielen. Dit alles kunnen we binnen enkele weken integraal terugvinden op zijn totaal nieuwe website, meer dan de moeite waard.

De laatste dag, namen Dirk reflector en Nadège mentale projector ons mee in de wereld van hun openheid, een heerlijke kennismaking met deze wondere wereld . Shed nam ons mee in de diepte van de I tsjing en gaf ons na het gooien van de I Tsjing de boodschap mee dat het leven hier op deze planeet er is om van te genieten en om vooral veel te lachen. Wij hebben dit gedurende gans de week heel goed geoefend 😉

Sophie verwoordde het ongelofelijk respect dat door heen de groep waaide en Edd was de sympathieke nederlander met 4 pijlen rechts en een gigantische pot Nutella op zijn kamer: hij verblijde ons allen met mooie foto’s achteraf.

En dan was het tijd voor de grote apotheose, door iedereen gesmaakt en zo een ongelofelijke ervaring: de Godheads neerzetten in een theaterstuk, een verhaal geschreven door Dirk en geregisseerd door Oona. Dirk speelde zelf Jack en Hades, Oona vertolkte de rol van Maia, verder waren er Loyd en de keeper of the wheel door Richard, Kali, ongelofelijk ‘hot’ vertolkt door Els en de bitch fight partner van mijn eigen personage, Mitra. Michael, gespeeld door Elza, liet zijn licht schijnen op de zaak, Lakshmi werd schitterend geacteerd door Stien in haar designer dress, Todd kreeg gestalte in Marjan. Gelukkig kwam Prometheus – de glansrol van Nina – orde op zaken stellen en de stille maar bijzonder belangrijke rol van het gegeerde meisje was voor Cat.

De avond en week werden afgesloten met een overheerlijke BBQ waar de Velo-A-Frites niet mocht ontbreken, een mooie muzikale opluistering kwam er van trommels en tambourijnen. Toen het donker genoeg was hebben de kinderen en wij zelf gezorgd voor een kleurrijke lichtshow, met dank aan Jamao. Een avond samen toasten op de vriendschap en dansen onder de sterren waren de afsluiter van een onvergetelijke week met stuk voor stuk fantastische mensen.

Laat het duidelijk zijn : ieders aandeel was veel groter dan wat ik hier kan weergeven en waarschijnlijk ben ik er ook niet helemaal in geslaagd om iedereen te noemen. Dus aan allen daar aanwezig : bedankt voor de super mooie week, dank om Human Design te laten leven en tot de volgende. En aan wie er niet was: volgend jaar opnieuw een kans!

Vanwege een gelukkige projector die jullie allemaal een warm hart toedraagt.

 

 

Comments & Responses

Comments are closed.